> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
 

 

Gezond geld
Strategie en financiering van ziekenhuiszorg onder marktwerking

Coen Cransveld en Michel Knapen

7 november 2014

978 9078709 268

De Zorgverzekeringswet heeft de financiering van de zorg volledig gekanteld. De uit de hand lopende zorgkosten moeten worden beteugeld. De overheid springt niet meer bij als ziekenhuizen in financiële moeilijkheden komen. Dit heeft geleid tot spraakmakende faillissementen. Banken zijn steeds minder bereid geld uit te lenen. En zolang ziekenhuizen geen winst mogen uitkeren, staan externe investeerders ook niet te springen.
 
Ziekenhuizen en andere spelers in de zorg worden zo gedwongen tot gedurfde keuzes. ‘Creatieve destructie’ is een oplossing. Ziekenhuisafdelingen die onvoldoende kwaliteit leveren moeten worden afgestoten aan marktpartijen die laag complexe behandelingen beter en goedkoper uitvoeren. Ziekenhuisbestuurders moeten echte ondernemers worden en hun organisatie strategisch in de markt positioneren om de concurrentie met focusklinieken aan te gaan. Zijn deze bestuurders daartoe in staat? Lukt het zorgverzekeraars om ziekenhuizen te disciplineren? Kunnen ziekenhuizen medisch specialisten verleiden om in hun eigen ziekenhuis te investeren?
 
In deze bundel komen, in tien visiegesprekken, twaalf deskundigen uit de zorgwereld aan het woord. Ze kijken in het verleden, diagnosticeren het heden en bezien de toekomst. Ze zijn visionair en hebben praktische oplossingen voor efficiënter behandelen, een gezond ziekenhuis en een prettig zorgklimaat. Ze inspireren én leiden het noodzakelijke debat over de toekomst van de ziekenhuiszorg.

196 pagina's
Prijs: 24,95 euro (incl. 6% btw)

Te bestellen via onderstaand formulier of via Celsus Juridische Uitgeverij:  Klik hier!    

Het boek    
 
* verplicht in te vullen veld
: * Dhr. Mw.
Voorletter(s) : *
Naam : *
Organisatie :
Adres/Postbus : *
Postcode : *
Plaats : *
E-mail : *
 
bestelt *
 exemplaren van het boek "Gezond geld"

Opmerkingen :

Anti Spam regel :