> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
 

 

Verder is alles goed
Wat betekent ouder worden voor mensen met een lichamelijke handicap?

Joke Visser

14 februari 2013

978 90787091 90

Het is nog maar enkele decennia geleden dat mensen met een lichamelijke handicap relatief jong stierven. Tegenwoordig hebben mensen met lichamelijke handicaps als spierziekten, een dwarslaesie of spina bifida een verlengd levensperspectief dankzij een sterk verbeterde gezondheidszorg en verbeterde levensomstandigheden.

Maar wat doet dat met deze mensen?

In dit boek geven ze zelf het antwoord op die vraag.  Een aantal van hen is 100% ouder dan ze ooit dachten te worden. Dat is mooi, maar zoals iedereen weet: ouder worden komt met gebreken. In de context van mensen met een lichamelijke handicap is dit een understatement. Ouder worden - actief ouder worden - met een lichamelijke handicap of chronische ziekte is niet vanzelfsprekend. Vanaf hun 40e levensjaar ervaren deze mensen doorgaans al verlies van energie, vermoeidheid, verminderde spierkracht, pijn en slijtage van gewrichten. Als functies uitvallen, is dat meestal definitief.

De mensen die in dit boek zijn geportretteerd verleggen voortdurend hun grenzen om volwaardig mee te blijven doen in de samenleving en het arbeidsproces. Ze willen zich niet onderscheiden van mensen zonder handicap. Ze willen vooral ‘gewone’ mensen zijn. Ook als dat op termijn zijn tol eist. En daarmee zijn het bijzondere mensen. Mensen die, als je ze vraagt hoe het met ze gaat, uiteindelijk zullen zeggen:

‘Verder is alles goed!’

Het boek bevat kleurenfoto's en telt 192 pagina's. De prijs van dit boek bedraagt € 19,95.
Voor het bestellen van dit boek en een recensie verwijs ik u naar onderstaande pagina van bol.com:

http://www.bol.com/nl/p/verder-is-alles-goed/9200000010155004/?Referrer=ADVNLGOT0020089200000010155004

Informatie over de auteur:
Joke Visser 

Recensies: Er staan geen recensies op deze pagina.