> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
Zoeken
 

 

De elektrische auto
Is het marktaandeel van 1914 in 2020 haalbaar?

Jan Wouters

25 juni 2013

978 90787092 20

Verleden, heden en toekomst van de elektrische auto
 
In het begin van de vorige eeuw reden in Amsterdam en Haarlem circa zeventig elektrische taxi’s rond. Mede daardoor was het marktaandeel van de elektrische auto in 1914 in Nederland 2,4%. De Nederlandse overheid streeft ernaar om in 2020 200.000 elektrische auto’s op de weg te hebben. Dit komt wederom overeen met een marktaandeel van circa 2,4%.
 
In dit boek neemt de auteur Jan Wouters de lezer mee naar de geschiedenis van de elektrische auto. Met heldere en soms vermakelijke voorbeelden laat hij zien waarom de elektrische auto een eeuw geleden in de concurrentie met de conventionele benzineauto ten onder ging.
 
Vervolgens vraagt hij zich af hoe groot de kans is dat de geschiedenis zich herhaalt. Velen voorspellen een gouden toekomst voor de elektrische auto, maar waarop is die voorspelling gebaseerd?
 
 De auteur
 
Jan Wouters studeerde Technologie - en Innovatiebeleid én Bedrijfswetenschappen en is o.a. directeur van het Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie. Hij deed eerder onderzoek naar het falen van de Wankelmotor, zowel vanuit een technologische als economische insteek. Hij is onderzoeker en schrijver en maakt in dit boek op boeiende wijze een leerzame koppeling tussen verleden, heden en toekomst.

De winkelprijs van het boek bedraagt 15,40 euro (121 pagina's). Bestellen kan door middel van onderstaand formulier. U krijgt het boek binnen drie werkdagen opgestuurd, portokosten worden niet in rekening gebracht. 

Recensies: Er staan geen recensies op deze pagina.


   

Het boek    
 
* verplicht in te vullen veld
: * Dhr. Mw.
Voorletter(s) : *
Naam : *
Organisatie :
Adres/Postbus : *
Postcode : *
Plaats : *
E-mail : *
 
bestelt *
 exemplaren van het boek "De elektrische auto"

Opmerkingen :

Anti Spam regel :