> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
Zoeken
 

  Direct naar het bestelformulier: klik hier

Het hoofd van de profeet

Willem Bux

februari 2017

9789078709305

Een toneelgezelschap zoekt een hoofd om als rekwisiet te gebruiken in het toneelstuk Salomé van Oscar Wilde. Het moet lijken op het hoofd van Flint, de man die de rol van de profeet speelt. De tijd begint te dringen, de première is al over twee weken.
 
Absurdistisch, spannend en origineel.
 

Het hoofd van de profeet is de derde roman van Willem Bux. In 2015 debuteerde hij met Het elftal dat de mist inging en een jaar later verscheen Het meisje dat Het Kanaal overzwom.


Deze roman is via onderstaand bestelformulier bij Uitgeverij Pepijn te bestellen. De winkelprijs bedraagt 15,45 euro. U ontvangt het boek met een factuur binnen drie werkdagen. U hoeft niet vooraf te betalen en verzendkosten worden niet in rekening gebracht. 

Recensie NBD Biblion (Peter Bosma)

Een amateurtoneelgezelschap is aan het repeteren om het toneelstuk Salomé van Oscar Wilde op te voeren. De profeet van de romantitel is dus Johannes de Doper. De ambitieuze regisseur heeft stress, onder andere omdat hij nog een hoofd zoekt dat als rekwisiet kan dienen bij de sluierdans van Salomé. Daarnaast ervaart hij nog steeds de ballast van een roerig persoonlijk verleden en bestaat het tableau de la troupe uit een verzameling kleurrijke karakters, zoals een Poolse nachtclubdanseres, een mislukte CliniClown en een rigide christenfundamentalist. De handeling is een gevarieerde reeks uitvergrote scènes van afwijkend gedrag, die vaardig beschreven worden. De gebeurtenissen worden verteld met een mengeling van ironische zwarte humor en oprecht mededogen. De auteur geeft op deze wijze een grotesk beeld van het leven in een kleine stad. De première van de voorstelling vormt de ontknoping van de spanning die in meerdere verhaallijnen met vaart is opgebouwd.


   

Het boek    
 
* verplicht in te vullen veld
: * Dhr. Mw.
Voorletter(s) : *
Naam : *
Organisatie :
Adres/Postbus : *
Postcode : *
Plaats : *
E-mail : *
 
bestelt *
 exemplaren van het boek "Het hoofd van de profeet"

Opmerkingen :

Anti Spam regel :