> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
Zoeken
 

 

Presteer meer door minder te managen

Remko Iedema en Bram Wattel

24 november 2011

978 90787091 38

Managers hebben het druk. Vaak met de ‘waan van de dag’, zoals ze dat zelf noemen. Het niet toekomen aan de taken die belangrijk zijn, leidt tot een gevoel van onbehagen. Welke manager zou niet meer tijd willen voor bijvoorbeeld het bedenken van een strategie of het onderhouden van contacten?
 
Dit boek leert managers dat ze die tijd wel degelijk vrij kunnen maken, dat ze effectiever worden door anders te sturen. Om dat te kunnen, moeten managers eerst in staat zijn om zichzelf te sturen. Zodat zij ook buiten hun natuurlijke stijl effectief zijn. Dat vraagt wel wat van de manager. Het vraagt om sterk leiderschap.
 
De auteurs laten zien welke verschillende opvattingen managers en medewerkers hebben over leiding geven en krijgen. Vervolgens laten zij managers kennismaken met hun comfortzones en hun drijfveren. Zij leggen aan de hand van veel praktijkvoorbeelden uit hoe een manager het accent kan verleggen van het individu naar de groep.
 
De boodschap is uiteindelijk helder als glas: door minder te managen, kun je meer presteren! 

Over de auteurs

Remko Iedema (1964) studeerde Juridische Bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Groniningen. Na een start bij de provincie Drenthe volgde een lange loopbaan in de advieswereld, goeddeels als manager. Momenteel werkt Remko bij het Managementbureau Apeldoorn, waar hij interimmanagementopdrachten en complexe adviesopdrachten afwisselt. Daarnaast verzorgt hij diverse Managementtrainingen. Remko is tevens auteur van het boek 'Je bent er één of je kent er één' en co-auteur van 'Hoe verpruts ik mijn presentatie?'

Bram Wattel (1961) studeerde Informatietechniek en Bedrijfskunde. Hij werkte als ontwerper en projectmanager bij een bedrijf dat sofware ontwikkelde. Vervolgens maakte hij de overstap naar een nutsbedrijf, daarna naar de gemeentelijke overheid. Hij wisselde managementfuncties af met adviesfuncties. Op dit moment is hij hoofd van het Managementbureau Apeldoorn. Daarnaast verzorgt hij managementontwikkeltrajecten en geeft hij trainingen voor managers op alle niveaus in organisaties.

De prijs van het boek bedraagt  € 20.55. De voorraad van dit boek is beperkt en het is alleen nog via Uitgeverij Pepijn te koop.
U kunt het bestellen door een mailtje te sturen naar info@uitgeverijpepijn.nl met uw adresgegevens. U ontvangt dit boek dan binnen 3 werkdagen met een factuur bijgesloten.

168 pagina's, Paperback

Recensies: Er staan geen recensies op deze pagina.

Presteer meer door minder te managen