> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
Zoeken
 

 

Onder het mom van zelfredzaamheid
Een journalistieke analyse van de nieuwe mantra in zorg en welzijn

Piet-Hein Peeters en Cindy Cloïn

2e druk maart 2012

978 90787091 45

Zelfredzaamheid is de nieuwe mantra in de wereld van zorg en welzijn. Mooie term natuurlijk, maar wat wordt er nu eigenlijk meer van mensen verwacht? Wanneer kan iemand nog zelfredzaam zijn en waar houdt dat op? En is zelfredzaamheid niet een ander woord voor bezuinigingen?
 
De journalisten Piet-Hein Peeters en Cindy Cloïn zochten naar de antwoorden op deze en andere vragen. Ze interviewden  onderzoekers, wethouders en zorgbestuurders, onder wie Margo Trappenburg, Lilian Linders en Eric van der Burg. Ze spraken met hen over ‘het hoera-woord’ zelfredzaamheid en de dilemma’s die er achter schuilgaan.
 
Bovendien toont een aantal portretten hoe de dagelijkse praktijk van kwetsbare mensen op de rand van zelfredzaamheid eruit ziet.
 
Meer zelfredzaamheid, kan dat?

Discussie
'Onder het mom van zelfredzaamheid' is geschreven met de intentie discussie uit te lokken. Mocht u binnen uw organisatie of gemeente behoefte hebben aan een nadere toelichting op of een discussie naar aanleiding van 'Onder het mom van zelfredzaamheid', dan kunt u hierover contact opnemen met de beide auteurs via post@pietheinpeeters.nl

Bestellen
De prijs van dit boek bedraagt € 13,45. Het boek bestaat uit 88 pagina's. U kunt het boek bestellen bij bol.com. Onderstaande link brengt u meteen bij de goede pagina van bol.com:

http://www.bol.com/nl/p/onder-het-mom-van-zelfredzaamheid/9200000000945792/?featuredProduct
 

Recensies:

Volkskrant, zaterdag 4 februari 2012:

"Met kennis van zaken en met een prikkelende nieuwsgierigheid, maar zonder te verzanden in partijpolitieke of ideologische scherpslijperij zetten de auteurs de discussie over de verzorgingsstaat op scherp." ('Onder het mom van zelfredzaamheid' kreeg in het boekenkatern van de Volkskrant 4 van de 5 mogelijke sterren als beoordeling)

Reacties via Twitter:
- "Een boeiende zoektocht"
- "Triple P: prettig, puntig en pittig"
- "Snel en soepel. Genuanceerd beeld."