> Uitgeverij Pepijn: voor maatschappelijk relevante en journalistiek hoogwaardige boeken. - - Home uitgeverijpepijn-nl
 
Zoeken
 

 

Moeten Kiezen
Dilemma's rond de 20-wekenecho

Cindy Cloïn en Hilmar Bijma

7 april 2012

978 90787091 52

Sinds vijf jaar krijgt elke zwangere vrouw een 20-wekenecho aangeboden.
In de meeste gevallen krijgen aanstaande ouders te horen dat hun kindje – voor zover te zien op een echo - gezond is. Maar niet altijd. Wie laat zoeken naar een afwijking, loopt het risico dat deze ook gevonden wordt. Soms zijn de gevolgen helder, soms niet. Te midden van alle emoties van verdriet, boosheid, teleurstelling en schuldgevoel staan ouders plotseling  voor een van de meest ingrijpende keuzes van hun leven. Laten ze hun kindje geboren worden of besluiten ze de zwangerschap te beëindigen? Hoe maak je zo’n onmogelijke keuze?
 
In dit boek delen ouders die het overkwam openhartig hun ervaringen. Artsen vertellen hoe zij denken over de invoering van de 20-wekenecho en de gevolgen hiervan. Daarnaast bevat dit boek veel praktische en inhoudelijke informatie over de 20-wekenecho en biedt het handvatten voor ouders en professionals uit de zorg. Ook is er aandacht voor de politieke en maatschappelijke discussie over prenataal onderzoek.
 
Een boek voor iedereen die zich afvraagt: je zult maar moeten kiezen, wat doe je dan?

Bestellen

De prijs van dit boek bedraagt  €18,50. Het boek bestaat uit 128 pagina's. U kunt het boek bestellen bij bol.com. Door op onderstaande link te klikken kom u op de juiste pagina van bol.com: 

http://www.bol.com/nl/p/moeten-kiezen/9200000002160084/
 

 

 
 


Recensies: Er staan geen recensies op deze pagina.